Een speelgoedmand maken uit gerecycleerde melkkartons

DIY toy basket made out of recycled milk cartons

Heb je er ooit al eens aan gedacht om tetra-verpakkingen te upcyclen tot speelgoedmand?


Op het internet vind je allerlei tutorials voor het maken van tassen en manden gemaakt uit verpakkingsmateriaal, maar bij deze techniek komt heel wat naaiwerk aan te pas.


Ik ging op zoek naar een gemakkelijkere methode, waarbij je enkel moet weven en baseerde mij op manden die in India gemaakt worden uit gerecycleerde tetrapakken. Ik combineerde dit idee met een Engelstalige beschrijving van een gelijkaardige techniek op instructables.com, en kwam tot onderstaande tutorial. Als er nog onduidelijkheden of fouten staan in de tekst, aarzel dan niet om mij te contacteren.

www.anulifeindia.com

STAPPENPLAN

Verzamel lege tetra-verpakkingen, druk ze plat en spoel ze grondig uit (liefst met zeepsop)!
Indien je platgedrukte verpakking 14 cm breed is, snij dan repen van 3,2 cm hoog. Indien je verpakking een andere breedte heeft: deel de breedte van je verpakking door 4 en neem voor de hoogte van de repen dan enkele millimeters minder dan dit getal.


Op onderstaande foto's zie je hoe je het basiselement weeft: neem vier repen en leg ze over elkaar zoals aangegeven. Trek ze daarna aan tot je in het midden een stevig vierkantje hebt.


Daarna ga je verder met weven tot je een grondvlak hebt van de gewenste grootte.


Eenmaal je het gewenste grondvlak hebt (dit kan een rechthoek of een vierkant zijn), maak je de vier hoeken zoals aangegeven op onderstaande foto's. De opstaande zijkanten van de mand weef je net zoals het grondvlak.


Afhankelijk van de gewenste vorm, bekom je uiteindelijk onderstaand resultaat. Nu kun je nog de omhoog stekende repen wegwerken om een mooi afgewerkte rand te bekomen.


Laat je zeker inspireren door onderstaande foto's. Veel recycleer- en weefplezier! Geef je een seintje als je zelf een mand hebt gemaakt?

www.anulifeindia.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-88025681-1