Dieren maken is ZOO leuk * Aflevering 1 * Vreemde viswinkel

DIY Animal softies * Part 1 * Fish

Foto Mathijs Vos

De reeks "Dieren maken is ZOO leuk" wil je inspireren tot het maken van een eigentijdse en persoonlijke knuffel voor je kind. We zullen ons hierbij niet beperken tot haakpatronen voor amigurumi, integendeel! De meest uiteenlopende haak-, brei- en naaiprojecten met als thema "dieren" komen aan bod.

Alle patronen zijn gratis. Sommige haakpatronen zijn in het Engels. Een overzicht van de gebruikte afkortingen en hun betekenis vind je hier.

In de eerste aflevering nemen we een duik in de oceaan. Hiervoor haal ik mijn inspiratie bij de handgemaakte stoffen vissen van Don Fisher. Deze vissen zijn mooi én functioneel: ze dienen als tasje, pennenzak, rugzak, enzovoort. Wat leuk is aan deze ontwerpen, is dat de binnenvoering een gratenpatroon heeft. Elk tasje is ook genoemd naar een bestaande vissoort. Vorig jaar kon je deze vissen kopen in een pop-up viswinkel in Barcelona, maar gelukkig heeft Don Fisher ook verkooppunten in België en Nederland.

Een vreemde vangst

Pop-up viswinkel Don Fisher en Dudua Barcelona

Ik vroeg mij af of er op het internet gratis patronen te vinden zijn om zelf een tas in de vorm van een vis te maken. Ja, hoor! Via deze link (Engelstalig) vind je een patroon om een pennenzak in de vorm van een haai te naaien. De uitleg is redelijk beknopt. Een andere, meer uitgebreide (Engelstalige) tutorial vind je hier.

Pennenzakhaai Canadianfamily

Als je niet graag een rits naait dan kun je kiezen voor onderstaand tasje in de vorm van een vis (Engelstalig).

Vissentasje Makeit-loveit

Je kunt er ook voor kiezen om een knuffel in de vorm van een vis te naaien, de walvis is hierbij erg populair. Gratis patronen zijn beschikbaar bij Craftinessisnotoptional (Engelstalig), Dedromenfabriek (Nederlandstalig), Welivedhappilyeverafter (Engelstalig) en Googiemomma (Engelstalig).

Knuffel walvis Craftinessisnotoptional

Een patroon voor een schattige rammelaar in de vorm van een zeepaardje vind je hier (Engelstalig).

Zeepaardje Hobbycraft

Wil je liever een (wal)vis haken? Kijk dan hier, hier (Engelstalig) en hier (Nederlandstalig).

Gehaakte walvis 1dogwoof

En wat denk je van Odd, de gehaakte octopus (Engelstalig patroon)?

Gehaakte octopus Inart

Ook onderstaande gehaakte bladwijzer van La Fée Crochette verdient een ereplaats in onze vreemde viswinkel. Het patroon is beschikbaar in het Engels en het Frans.

Gehaakte bladwijzer La Fée Crochette

Ben je nu al benieuwd naar de volgende aflevering? Neem dan regelmatig een kijkje op mijn blog, of volg mijn blog met Bloglovin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-88025681-1