Boek Knuffelzachte poppen

Book review * Crafty Dolls by Jane Bull

Onlangs ontleende ik het boek Steek voor Steek - Knuffelzachte poppen van auteur Jane Bull in de bibliotheek. Het boek is geschreven voor meisjes vanaf 11 jaar en geeft stap-voor-stap instructies voor het maken van je eigen stoffen pop. Je vertrekt van één patroon om verschillende poppen te maken: een meisje, een jongen, een ballerina met vleugels of een zeemeermin. De popjes worden in het boek met de hand genaaid, maar je zou ze ook met de naaimachine kunnen naaien. De auteur besteedt ook aandacht aan het maken van kleren en accessoires voor de pop (naaien én breien).


Blogster Jess van letsdosomethingcrafty.com maakte een pop gebaseerd op het basispatroon en het resultaat zie je hieronder.

Pop uit het boek Knuffelzachte poppen gemaakt door Jess

Naast het basispatroon bevat het boek ook patronen om babypopjes te naaien, poppen te breien, poppen te maken uit handschoenen, superhelden te breien, en nog veel meer.

Jane Bull maakte ook een aantal leuke video's, waarin ze je meeneemt in haar poppenwereld en waarin ze een aantal projecten uit het boek toelicht.


In onderstaand filmpje demonstreert de auteur hoe je de zeemeermin maakt.


Hieronder zie je hoe je een pop uit een handschoen kunt maken.


En hier zie je hoe je een Doodle-pop maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-88025681-1