Dieren maken is ZOO leuk * Aflevering 4 * Knuffel je beertje

DIY Animal softies * Part 4 * Teddy bear

Foto Sasin Tipchai

Wist je dat het woord "teddybeer" afkomstig is van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt Junior, bijgenaamd "Teddy"? In 1902 ging hij op berenjacht. Iedere jager had al een dier geschoten, behalve de president. Om hem niet in verlegenheid te brengen, vingen enkele jagers een zwarte beer en bonden hem aan een boom, zodat de president de beer zou kunnen doden. Hij wilde dit niet omdat de wedstrijd op die manier oneerlijk zou verlopen. Uiteindelijk liet hij de beer wel doden om hem niet verder te laten afzien. Op de spotprent die gebaseerd is op deze jachtscène werd de beer erg schattig afgebeeld. Een poppenmaker liet zich inspireren op de prent en maakte een beertje genaamd "Teddy's Bear". Deze beer werd een internationaal succes en de naam was al snel een fenomeen. Bron: taalvoutjes.nl.

Dit is de vierde aflevering in de reeks "Dieren maken is ZOO leuk". Alle patronen zijn gratis. Veel haakpatronen op het internet zijn in het Engels, een overzicht van de gebruikte afkortingen en hun betekenis vind je hier.

Voor de Arne & Carlos-fans is er de gebreide Arne & Carlos-beer. (Wil je meer zien van Arne & Carlos? Klik dan zeker eens op het label in de rechterkolom van deze blog!)

Arne & Carlos

Haakfanaten kunnen met onderstaande Nederlandstalge patronen aan de slag: Beertje Jip, Beertje Bas en de Panda Poppe van Studio Mojo. In het Engels hebben we de volgende patronen: de Birthday Bear, een beer van The Friendly Red Fox en een beer van Polina Kuts.        

Een beertje naaien kan ook, met het patroon van SewMamaSew.

Tagalong Teddy van SewMamaSew

Een leuk gehaakt accessoire is het berentasje van Studio Mojo.

Berentasje Studio Mojo

Ben je nu al benieuwd naar de volgende aflevering? Neem dan regelmatig een kijkje op mijn blog, of volg mijn blog met Bloglovin.

Wil je graag weten welke dieren aan bod kwamen in de vorige afleveringen, klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-88025681-1